Google Analytics 4 (GA4) i e-postmarkedsføring: Forstå forskjellene fra Universal Analytics

Google Analytics (GA) er et svært nyttig verktøy som brukes av bedrifter til å spore og analysere brukeratferd på nettsidene deres. I september 2020 lanserte Google GA4, som er den nyeste versjonen av Google Analytics og erstatter den forrige versjonen, Google Universal Analytics. I denne artikkelen vil vi diskutere forskjellene mellom GA4 og Universal Analytics, men fremfor alt hvordan du bruker GA4 i e-postmarkedsføring.

Forskjeller mellom GA4 og Universal Analytics

GA4 og Universal Analytics er forskjellige på flere måter. En av de største forskjellene er hvordan dataene samles inn og behandles. I Universal Analytics brukes informasjonskapsler for å spore brukeratferd, mens GA4 bruker en annen teknologi som kalles «enhetsidentifikator». GA4 har også en annen datastruktur enn Universal Analytics, noe som gjør at rapportene ser annerledes ut og gir en annen type informasjon om brukeratferd.

For eksempel kan GA4 spore hendelser som brukere utfører på nettstedet ditt eller i mobilapplikasjonen din på en mer detaljert måte enn det som var mulig i Universal Analytics. GA4 kan også samle inn data fra ulike enheter og plattformer, inkludert mobilapper, nettsteder og offline kilder, og deretter kombinere denne informasjonen for å skape et mer sammenhengende bilde av brukeratferd. Dette lar deg få en mer helhetlig forståelse av brukerne dine og deres interaksjoner med virksomheten din, noe som kan hjelpe deg med å lage mer effektive markedsføringskampanjer og forbedre brukeropplevelsen.

Bedre innsikt i brukeropplevelsen

En annen viktig forskjell mellom GA4 og Universal Analytics er fokuset på brukersentrisk analyse. GA4 er designet for enklere å identifisere og spore individuell brukeratferd på tvers av flere enheter og plattformer. Dette gir bedre innsikt i brukeropplevelsen og mulighet til å skape en mer personlig tilpasset opplevelse for brukerne.

Farvel Bounce Rate!

Den største forskjellen for alle som er vant til universell analyse, er at vi ikke lenger kan se eller bruke fluktfrekvens som en del av analysen vår. Å nei, tenker du. Hvordan finne ut om innholdet mitt var verdifullt nok for de besøkende, hvor lenge de ble på siden, forlot de virkelig siden eller byttet de bare fane eller app? Ja, spørsmålene er mange.

I stedet har GA4 introdusert en annen beregning, engasjementsgrad, som sporer hvordan brukere samhandler med et nettsted, for eksempel om de blir på siden i mer enn 10 sekunder, ser på flere sider eller fullfører en konverteringshendelse. Du kan si at fluktfrekvens er det motsatte av engasjementsfrekvens, ettersom fluktfrekvens målte uengasjerte økter, mens engasjementsfrekvens måler antall engasjerte økter. Selv om denne beregningen kan virke annerledes, er den nødvendige informasjonen fortsatt tilgjengelig i GA4 – bare på et annet sted. I stedet for å se etter fluktfrekvensen i rapportene, kan man i stedet se på engasjementsraten som er synlig i flere av GA4 sine rapporter. Du kan lese mer om det i Googles egen guide !

Hvordan jobbe med GA4 i e-postmarkedsføring?

Bruker GA4 i e-postmarkedsføring kan gi verdifull informasjon om hvordan brukere samhandler med e-postene dine og nettstedet ditt. Det er tre viktige rapporter som kan gi verdifull informasjon for å hjelpe deg med å nå dine mål: rapportene hendelse, trafikkanskaffelse og engasjement.

Hendelsesrapporten gjør det mulig å spore viktige hendelser som er relevante for virksomheten din, for eksempel nye kontakter eller konverteringer. I rapporten kan du også finne ut hvordan folk når disse hendelsene.

Engasjementsrapporten er nyttig for e-postmarkedsføring og lar deg sortere etter e-post og få innsikt i hvordan e-postkampanjene dine gir resultater og hvor lenge besøkende engasjerer seg i innholdet.

Trafikkanskaffelsesrapporten viser hvordan besøkende fant nettstedet ditt.

Disse rapportene gir et vell av data for å spore ytelsen til e-postkampanjer i GA4. Med GA4 er mulighetene uendelige!

Denne kan bruke innsikten du får fra GA4s rapporter til

Målbarhet: Med Google Analytics kan du enkelt måle og analysere ytelsen til e-postkampanjene dine, slik som åpningsrate, klikkfrekvens og konverteringsfrekvens. Disse beregningene kan deretter brukes til å forbedre fremtidige e-postkampanjer og maksimere deres effektivitet.

Bedre forståelse av kundeadferd: Ved å spore brukeraktivitet på nettsiden etter å ha klikket på en lenke i e-posten, kan man få en bedre forståelse av kundeadferd og interesser. Dette kan hjelpe deg med å skreddersy e-postkampanjer og lage relevant innhold for kundene dine.

For å ta del i de rapportene må du sette mål og hendelser i analysekontoen din, mer om det og hvordan du finner de ulike rapportene du ønsker å ta del i kan du lese om her !

GA4 og Rule :

Ved å integrere Google Analytics med Rule , får du muligheten til å analysere hele kundens adferd og opplevelse på nettstedet ditt. Du får tilgang til verdifull kundeinnsikt som kan hjelpe deg med å forbedre virksomheten din på flere måter. Som for eksempel med Rules-verktøyet kan du A/B-teste kampanjene dine, ved hjelp av GA kan du så finne ut hvilket innhold som fungerte best med abonnentene dine og dermed lage smartere kampanjer i fremtiden.

Sett opp sporing av kampanjene dine i Rule

For å spore hvordan brukere samhandler med e-postkampanjene dine, kan du bruke UTM-parametere. UTM-parametere er en kode du kan legge til i lenker som fører til nettstedet ditt. Ved å bruke UTM-parametere kan du spore hvilken kampanje som genererer mest trafikk til nettstedet ditt og hvilken brukeratferd som følges. I Rules kampanjebygger kan du enkelt legge til dine egne UTM-kampanjer og søkeord for deretter å kunne spore kampanjene dine i GA4.

Sikkerhet først – alltid med Rule

Når man jobber med GA4 innen e-postmarkedsføring er det også viktig å overholde GDPR og andre databeskyttelsesforskrifter. Sørg for at brukerne samtykker til sporing og at du kun samler inn informasjonen du trenger for å forbedre brukeropplevelsen. Rules e-postmarkedsføringsverktøy er helt GDPR-sikkert og du kan lese mer om det i vår avtale om behandling av personopplysninger.

Å binde sammen sekken

GA4 er den nyeste versjonen av Google Analytics og tilbyr en rekke nye funksjoner som kan hjelpe deg med å forbedre brukeropplevelsen og øke effektiviteten til markedsføringen din. Ved å bruke GA4 i e-postmarkedsføring kan du lage mer målrettede og personlig tilpassede kampanjer som øker sjansen for at brukere vil samhandle med bedriften din. Å bruke UTM-parametere for å spore e-postkampanjene dine kan også gi verdifull informasjon om hva som fungerer og ikke fungerer i markedsføringen din. Med riktig teknologi og strategi kan du ta e-postmarkedsføringen din til neste nivå sammen med Rule og GA4. Ikke kommet i gang med Rule ennå? Bestill en demo i dag!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter

Sjekkliste for Black Friday og Cyber ​​​​Monday

Black Friday, som etter endt shoppinghelg blir til Cyber ​​​​Monday, har blitt årets høydepunkt for e-forhandlere. Presset øker fra alle kanter, noe som setter bedrifter ...
Read More
SINGLES DAY

Singles Day – 7 tips for vellykket e-postmarkedsføring

Singles Day, som har sin opprinnelse i Kina, har blitt en global shoppingfeiring for single som finner sted 11. november hvert år. Det er en ...
Read More

Black Friday-automatiseringene som er avgjørende for salget ditt

Som du vet er Black Friday en av årets travleste shoppingperioder og det vil være helt avgjørende for salget ditt at nettsiden og kommunikasjonen er ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.