fbpx

Kundedata gjør susen i Rule

Hvordan øker du åpningsraten for e-postkampanjene dine? Kanskje målet ditt er å skape flere konverteringer til kjøp og å øke antallet gjennomsnittlige kjøp. Ved å bruke funksjonene til Rule – sammen med kundedataene du besitter – kan mirakler skje.

Analyser kundene i dybden

Jobber hele tiden videre for å la kundedataene vokse og for å gjøre den datadrevne kommunikasjonen og markedsføringen mer effektiv. Det er essensielt for organisasjoner og bedrifter som ønsker å nå ut bredt i denne tiden. Tidligere handlet det om å samle inn postadresser og gjøre masseutsendelser. Nå har det mer og mer utviklet seg til kirurgi når det gjelder å treffe riktig.

Hvis du analyserer kundene dine i dybden, kan det skapes fantastiske effekter. En kundeprofil kledd i relevant data er en gullklump når det kommer til segmentering og jo mer vi vet om menneskene som har samhandlet med organisasjonen vår på en eller annen måte, jo flere muligheter har vi til å fortsette samhandlingen på en måte som er fordelaktig for begge partiene.

En kunde på 2020-tallet er vant til å bli adressert på en personlig, men fremfor alt relevant måte. Uten å lykkes med å kommunisere på en personlig måte, vil det være vanskelig å lykkes forretningsmessig. Derfor er spørsmålet avgjørende: «Hvordan jobber vi med kundedataene våre og hvordan bruker vi dem på best mulig måte?»

Kle kundene dine i nyttige kundedata

Hvordan ser taggene dine ut når du tar en titt på Rule kontoen din? Kanskje har du samlet kontakter via et registreringsskjema og kun valgt å samle inn e-postadressen. Kanskje du har en medlemsklubb, som ble konvertert fra den analoge tiden og hvor for- og etternavn er inkludert sammen med analog postinformasjon. Kanskje har du samlet inn data fra et moderne e-handelssystem hvor mange parametere er inkludert!

Den detaljerte kunnskapen om kundebasen forklarer hva ulike kunder er interessert i og gir klare hint om hvem som er interessert i dine ulike kommunikasjonssløyfer .

For de av dere som har brorparten av kontakter kun iført e-postadresser – og ingen annen data – kan det være aktuelt å begynne å kle dem opp med konkurranser, spørreundersøkelser eller ulike lenker i utsendelsene (som kan vise hvilken interesse kundene har) mer data. En lokkende konkurranse der hver enkelt kunde må oppgi hvilket postnummer de bor i kan gi helt nye muligheter til å målrette neste tilbud eller utsendelse på en ganske personlig måte: «Hei Örebroare!», «Det er på tide igjen alle gjesterike» eller «Dalmasar» og Kullor – nå kjører vi».

Øk sannsynligheten for interaksjon

En undersøkelse, som kan føre til at kunden vinner en gressklipper, kan inneholde spørsmål hvis svar kan brukes i fremtidige utsendelser. Hvis kunden svarer at de har balkong, kan kampanjen for små parasoller seks måneder senere tilpasses ved å sende typiske balkongparasoller til dem, et cetera.

En bedrift i forbrukerelektronikkbransjen brukte mye tid på å koble sammen hvilke produkter kundene hadde vist interesse for i kontakt med bedriften over tid. Til tross for at arbeidet var omfattende og krevde en del ressurser å presse gjennom, ga det konkrete resultater. Detaljert kunnskap om hvilke produkter kundene faktisk er interessert i øker sannsynligheten for kjøp.

– Ser vi på åpningsraten har den økt med drøyt 100 prosent sammenlignet med tidligere da alle kunder fikk samme kommunikasjon. Ser vi på konvertering til kjøp, blir det også doblet. Vi ser[efter denna kartläggning] også at kundeklubbmedlemmene i dag har høyere gjennomsnittskjøp og besøker oss oftere, sier en representant for hjemmeelektronikkbedriften.

Slik kan du gjennomføre en analyse av kundene dine:

  1. Kvalitetssikring og analyse av allerede innsamlede interne kundedata
  2. Målgruppeanalyse hvor blant annet bosituasjon, interesser, livsfase, kjøpekraft og kjøpemønster er listet opp
  3. Segmentering av kunder i ulike målgrupper som grunnlag for e-postkommunikasjon
  4. Løpende analyse av kundedata og målgruppe

Hvorfor ikke bestille en Workshop with Rule for å starte – eller utdype – dette arbeidet? Ta kontakt sales@rule.se med hva akkurat din organisasjon trenger, vil vi sende mer informasjon og forslag til tidspunkter når vi kan møtes og gå gjennom dine spesifikke forespørsler.

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
concent mode v2

Forstå Googles samtykkemodus v2 og førstepartsdata for fagpersoner

Velkommen til et dypdykk i Googles samtykkemodus versjon 2 (v2) og forholdet til førstepartsdata – et viktig aspekt for oss som jobber med datainnsamling og ...
Read More
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

  • Ferdige maler og gratis utsendelser
  • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
  • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .