fbpx

Når vet vi om vi trenger Marketing Automation som støtte?

Hadde det ikke vært fint å bare ta det med ro og la markedsføringen håndteres automatisk – løsningen er Marketing Automation ! Vi har nok alle opplevd arbeidsdager som var stappfulle av møter og en huskeliste som bare ser ut til å vokse. Du må fullføre oppgaver som å sende ut e-postkampanjer til hot leads mens du skriver ferske, spennende blogginnlegg. Dager som disse kan det føles som om du må klone deg selv og at du ikke får gjort noe..

Vi ser etter en automatisk løsning

Det er i tider som disse man vanligvis spør seg om det ikke finnes en løsning som kan gjøre en del av jobben automatisk, samtidig som markedsføring og kommunikasjon blir mer effektiv?

Det vi ser etter er ikke en robot som ser ut som den nettopp har kommet fra Cyberland. Nei, det vi er ute etter – er rett og slett et Marketing Automation-verktøy.

marketing automation kommunikasjon

Hvordan vet du om Marketing Automation er den rette medisinen?

Og hva er egentlig Marketing Automation ? For virkelig å være overbevist om at automatisert markedsføring er løsningen du trenger, kan du ta en rask test for å finne ut hvordan din organisasjon kan dra nytte av en smart løsning som denne.

Begynn med å svare så ærlig som mulig på følgende spørsmål:

 • Kan du identifisere, spore og adressere individuelle kunder online?
 • Har du tilgang til en liste over kunder der du kan prioritere dem etter styrke og sannsynlighet for at de vil gjøre nye kjøp?
 • Filtrerer du potensielle kunder etter engasjement og interesse?
 • Hvem kan bestemme hvor mye hver av markedsføringskampanjene dine bidrar med?
 • Kan du håndtere alle disse fire punktene uten å rive ut håret hver gang du prøver å gjøre dem?

Hvis du ikke har grep om punktene ovenfor og ikke kan implementere dem på en enkel og smidig måte, så har du et stort behov for fungerende markedsautomatisering.

Like viktig for markedsførere som for salgsavdelingen

Første ting først : Det er mange myter om Marketing Automation som må avlives en gang for alle. For det første er det ikke et verktøy som sender ut spam eller erstatter markedsføringsteamet ditt. En markedsautomatiseringsplattform gir ditt team bedre forutsetninger i arbeidet ditt ved å gjøre det mer effektivt. Marketing Automation tenker ikke opp en kampanje for deg, men teknologien lar deg skalere opp markedsføringsaktivitetene dine på en bærekraftig måte.

For det andre: Marketing Automation er ikke bare e-post; den dekker alle kanaler, fra sosiale medier til direktesending. Imidlertid er e-post en oh-så-signifikant del av MA. Ikke minst i samarbeid med SMS sending og mulighet for byggautomatiseringsflyt. Og det er her Rule utmerker seg!

En stor misforståelse om markedsføringsautomatisering er at det kun er for markedsføringsteamet. Ja, selvfølgelig vil de bruke programvaren, men den har også store fordeler for salgsavdelingen din: med Marketing Automation som støtte vil også arbeidet til selgerne bli enklere og mer effektivt.

Bruk kundedata på en relevant måte i din markedsføring

I motsetning til automatisering av produksjonsprosesser, gjør ikke et automasjonssystem som Rule tilbyr jobben din irrelevant. Det vil bare gjøre deg mer effektiv. Det vil frigjøre store deler av tiden din, uten at det går på bekostning av ektheten til innholdet du produserer. Og det hjelper deg å nå dine mål raskere.

Grunnlaget for å bruke Rule riktig er at kundedataene er relevante. Dette for å unngå å sende feil eller uønskede meldinger til feil personer. Misbruk av irrelevante data kan føre deg til:

 1. Å kaste bort din verdifulle tid, penger og markedsføring på noen som kanskje ikke er interessert i det du deler
 2. Risikerer å brenne listen din (dvs. irritere kontaktene dine og få dem til å hoppe av skipet, slik at du ikke har noen mulighet til å markedsføre dem i fremtiden)

segmentering av markedsautomatisering

Arbeidsflyt med Marketing Automation

Gjennom riktig bruk av Rule kan du imidlertid pleie potensielle kunder og levere målrettede, personlige meldinger som bryter gjennom deres spesifikke barrierer for handling. Slik kan en grunnleggende arbeidsflyt for automatisert melding se ut:

Første trinn : Du sender en melding med et tilbud til en målrettet tag (kontaktliste) i Rule

Andre trinn: Du sender en takkemelding til alle som har åpnet tilbudet (melding)

Tredje trinn: Et par dager senere sender du en oppfølgingsmelding til listen over personer som opptrådte positivt på tilbudet og presenterer en oppfølging

Fjerde trinn: Når en av kontaktene dine har handlet, vil salgsteamet ditt motta et varsel for å kunne følge opp interessen (disse personene er nå mye mer kvalifisert enn før og er sannsynligvis lenger på vei i beslutningsprosessen enn de var før Trinn 1)

Ta deg tid til å tenke over situasjonen. Hvis du var den som fikk feeden ovenfor. Foretrekker du ikke å motta personlige meldinger? Noe som føles skreddersydd for deg basert på hvordan du samhandler med avsenderen. Det gjør det mye mer sannsynlig at du stoler på det selskapet. Og til slutt, gjør deg til en mer sannsynlig kunde.

Marketing Automation - integrasjon

Kom i gang med Rule i dag, helt gratis i ubegrenset tid.

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
concent mode v2

Forstå Googles samtykkemodus v2 og førstepartsdata for fagpersoner

Velkommen til et dypdykk i Googles samtykkemodus versjon 2 (v2) og forholdet til førstepartsdata – et viktig aspekt for oss som jobber med datainnsamling og ...
Read More
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

 • Ferdige maler og gratis utsendelser
 • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
 • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .