fbpx

Segmentering av markedsføringen din: En guide til effektiv e-postmarkedsføring

Segmentering er en viktig del av markedsføringen som kan hjelpe bedrifter å nå rett målgruppe, med rett budskap, til rett tid. Segmentering handler om å dele opp kundebasen din i ulike segmenter, basert på spesifikke egenskaper eller atferd, og skreddersy markedsføringen til hvert segment. Ved å bruke segmentering i din e-postmarkedsføring øker du sjansen for at meldingene dine når mottakeren. I denne artikkelen skal vi utforske hva segmentering er og hvorfor det er viktig, samt gi eksempler på hvordan du kan bruke segmentering for å optimalisere markedsføringen.

Hva er segmentering?

Segmentering innebærer å dele opp kundebasen din i mindre, definerte grupper eller segmenter, basert på vanlige egenskaper eller atferd. Disse egenskapene kan være demografiske, for eksempel alder, kjønn, geografisk plassering eller inntektsnivå, eller atferdsmessige, for eksempel kjøpshistorikk, interesser, preferanser eller atferd på nettstedet ditt. Ved å segmentere kundebasen din kan du lage mer relevante og tilpassede markedsføringskampanjer for hvert segment, noe som kan føre til høyere engasjement og bedre resultater.

Hvorfor er segmentering viktig?

Segmentering er viktig av flere grunner. For det første gir det deg en mulighet til å lage mer personlige og tilpassede kampanjer som er mer relevante for kundene dine. Når du sender meldinger som er skreddersydd for hvert segment, er det mer sannsynlig at de blir oppfattet som relevant informasjon, i stedet for generiske meldinger. Dette øker dermed interessen og responsen fra kundene dine.

For det andre kan segmentering hjelpe deg med å spare tid og ressurser ved å fokusere på de mest lønnsomme og interessante segmentene. Ved å identifisere segmentene som mest sannsynlig vil konvertere eller har størst potensial til å bli lojale kunder, kan du optimalisere markedsføringsbudsjettet og ressursene for å maksimere avkastningen på investeringen (ROI)

Eksempler på segmentering

Det er forskjellige måter å segmentere markedet på, og hva som fungerer best avhenger av din bransje, dine produkter eller tjenester og målgruppen din. Her er noen eksempler på ulike segmenteringskriterier:

Demografisk segmentering

Demografisk segmentering innebærer å segmentere markedet ditt basert på demografiske faktorer som alder, kjønn, inntekt, utdanning og familiestatus. Du kan for eksempel målrette markedsføringen mot et yngre publikum hvis du selger produkter som er mer relevante for den aldersgruppen, eller tilpasse markedsføringen til ulike inntektsnivåer.

Geografisk segmentering

Segmenter markedet basert på geografiske faktorer som geografisk plassering, land, region, by eller postnummer. Du kan for eksempel skreddersy markedsføringen din for ulike regioner eller byer basert på kulturelle, språklige eller geografiske forskjeller. Selger du for eksempel klær kan du tilpasse markedsføringen til ulike årstider eller klimasoner.

Atferdssegmentering

Dette betyr å segmentere markedet basert på kundeatferd, for eksempel kjøpsatferd, lojalitet, interesse for produkter eller involvering i tidligere markedsføringskampanjer. Du kan for eksempel opprette segmenter basert på tidligere kjøpsvaner, for eksempel hyppige kunder, tilbakevendende kunder eller inaktive kunder, og skreddersy markedsføringen for å oppmuntre til flere kjøp eller reaktivering av inaktive kunder.

Psykografisk segmentering

Psykografisk segmentering betyr at du segmenterer markedet ditt basert på kundenes livsstil, verdier, personlighet eller interesser. Du kan for eksempel lage segmenter basert på ulike livsstilsgrupper, for eksempel miljøbevisste kunder, helsebevisste kunder eller teknologientusiaster, og skreddersy markedsføringen din for å appellere til disse ulike segmentene.

Kundesegmentering

Dette betyr å segmentere din eksisterende kundebase basert på ulike kriterier for å forstå deres behov, preferanser og atferd. Ved å segmentere dine eksisterende kunder kan du lage mer målrettet og personlig markedsføring for å øke kundelojaliteten og oppmuntre til flere kjøp. Du kan for eksempel segmentere kundene dine basert på deres kjøpsvaner, preferanser eller geografiske steder og sende tilpassede e-poster eller tilbud basert på disse segmentene.

Hvordan implementere segmentering i e-postmarkedsføring?

E-postmarkedsføring og SMS er to av de mest effektive kanalene for å nå kundene dine direkte og personlig. Ved å bruke Rules segmenteringsverktøy på e-postmarkedsføring og SMS , kan du skreddersy meldingene dine til å være mer relevante, engasjerende og med kundene dine. Her er noen ting som segmentering i Rule kan hjelpe deg med:

 1. Samle inn relevante data: For å segmentere e-postlistene dine, må du ha tilgang til relevante data om kundene dine. Det kan være data som demografi, kjøpsvaner, interesser, atferd eller annen relevant informasjon. Du kan samle inn disse dataene ved å bruke ulike metoder som å inkludere spørsmål i påmeldingsskjemaene dine, gjennomføre undersøkelser, analysere eksisterende kundedata eller bruke sporingsteknologier på nettstedet ditt eller i e-postene dine.

 2. Analyser og segmenter data i Rule : Når du har samlet inn nok data, kan du enkelt importere disse dataene til Rule og segmentere kundene dine basert på de innsamlede dataene. I Rule kan du deretter segmentere kundene dine i henhold til kriteriene du har valgt som demografi, geografi, atferd eller interesser.

 3. Lag egendefinerte e-poster : Når du har segmentert kundene dine i Rule , kan du opprette egendefinerte nyhetsbrev for hvert segment. Skreddersy innholdet, budskapet og tilbudene til e-postutsendelsene dine basert på de spesifikke behovene, preferansene og atferdene som er relevante for hvert segment. Hvis du for eksempel har et segment av kunder som er interessert i treningsprodukter, kan du sende dem e-poster med treningsrelatert innhold og tilbud. Dette gjør e-postene dine mer relevante og engasjerende for kundene dine, og øker sjansen for at de åpner, leser og reagerer på e-postene dine.

 4. Test og optimaliser: Det er viktig å kontinuerlig teste og optimalisere segmentene og e-postene dine for å se hva som fungerer best for kundene dine. I Rule kan du teste ulike segmenteringer, innhold og tilbud for å se hvilke som gir de beste resultatene. Dette kan du blant annet gjøre gjennom vår funksjon for AB-testing . Også vår integrasjon til Google Analytics kan hjelpe deg med å spore og analysere kampanjene dine. I Rule kan du også se all statistikk for kampanjene dine i sanntid inne i Rule appen. Dette kan hjelpe deg med å forbedre e-postmarkedsføringen din over tid og optimalisere avkastningen.

Fordeler med segmentering i markedsføring

Segmentering i markedsføring og e-postmarkedsføring kan gi bedriften din flere fordeler. Og for å avslutte her er noen av hovedfordelene:

 1. Bedre kundeforståelse: Ved å segmentere markedet og e-postlistene dine får du en dypere forståelse av kundene dine og deres behov, preferanser og atferd. Dette lar deg lage mer relevante og engasjerende markedsføringskampanjer som appellerer bedre til kundene dine og øker sjansen for at de vil handle på tilbudene dine.

 2. Økt kundelojalitet: Ved å lage mer personlig og relevant markedsføring kan du øke kundelojalitet. Når kundene dine føler at du forstår deres behov og preferanser, vil de ha større sannsynlighet for å forbli lojale og gjøre flere kjøp fra deg.

 3. Høyere konverteringsfrekvens: Tilpassede e-poster som er relevante for kundenes interesser og atferd fører vanligvis til høyere konverteringsfrekvens. Når kundene dine føler at de mottar tilbud og innhold som er relevant for dem, vil de ha større sannsynlighet for å iverksette tiltak, som å klikke på lenker, foreta kjøp eller foreta ønskede handlinger.

 4. Redusert kundeavgang : Ved å bruke segmentering og personalisering i markedsføringen din kan du redusere risikoen for at kundene dine avslutter abonnementet eller slutter å samhandle med e-postene dine. Leverer du relevant og interessant innhold, vil du beholde kundene dine lenger og dermed redusere kundeavgang.

 5. Mer effektiv markedsføring: Med segmentering i markedsføringen og e-postmarkedsføringen din kan du unngå å sende irrelevant innhold til kundene dine, noe som kan irritere dem og få dem til å avslutte abonnementet eller ikke åpne e-postene dine. Når du lager mer relevante og tilpassede kampanjer, forbedrer du effektiviteten av markedsføringen din og får bedre resultater.

Begynn å segmentere med Rule !

Mulighetene for segmentering er uendelige og som sagt er det mange måter å bruke segmentering på. Nå overlater vi til deg å utforske dem selv! Begynn å utmerke deg i markedsføringen din ved hjelp av segmentering i Rule , i dag! Er du ikke allerede kunde hos Rule ? Så bestill en gratis demo!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Link clicked details now available in analytics

We are thrilled to introduce a significant upgrade to our statistics page: Link Analysis! Now, you can delve deeper into your subscribers’ engagement by precisely ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

 • Ferdige maler og gratis utsendelser
 • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
 • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .