fbpx

Kundereisen er den prosessen en kunde går gjennom fra første kontakt med en bedrift eller et produkt til de blir en lojal kunde. Det er en reise som kan involvere flere trinn og interaksjoner, både online og offline. Ved å forstå kundereisen kan bedrifter forbedre kundeopplevelsen og bygge sterkere relasjoner med kundene sine.

Kundereisen er grunnlaget for vellykkede kundeopplevelser

En vellykket kundeopplevelse er avgjørende for å skape lojale kunder og øke salget. Ved å forstå og optimalisere hvert trinn i kundereisen kan virksomheten sørge for at kundene får en positiv opplevelse fra start til slutt. Dette fører ikke bare til mer fornøyde kunder, men også til økt kundelojalitet og høyere livstidsverdi per kunde.

De 7 fasene i kundereisen

Bevissthet: I denne fasen blir kunden oppmerksom på et behov eller et problem som de trenger å løse. Det kan være gjennom reklame, sosiale medier, anbefalinger fra venner eller andre eksterne påvirkninger. I denne fasen er målet å øke bedriftens synlighet og gjøre kunden oppmerksom på produktene eller tjenestene.

Overveielse: Det er her kunden aktivt begynner å lete etter løsninger på problemet sitt. De sammenligner ulike alternativer, leser anmeldelser og utforsker selskapenes tilbud. For bedrifter er det viktig å tilby relevant og engasjerende innhold som hjelper kundene med å ta en informert beslutning.

Beslutning: Kunden har nå samlet nok informasjon og er klar til å ta en kjøpsbeslutning. Selskapet bør fokusere på å tilby en smidig og enkel kjøpsprosess, med tydelige insentiver og minimal friksjon for å sikre at kunden velger deres produkt eller tjeneste.

Kjøp:Dette er den faktiske transaksjonen der kunden gjennomfører kjøpet. Det er viktig å tilby en sikker og effektiv betalingsprosess og å gi bekreftelse og kvittering på kjøpet.

Levering: Etter kjøpet forventer kunden å få produktet eller tjenesten levert i tide og i god stand. Selskapet bør holde kunden informert om leveringsstatus og tilby support hvis det oppstår problemer.

Etter kjøpet: Kunde opplevelsen slutter ikke ved levering. Bedriften bør følge opp at kunden er fornøyd med kjøpet, og tilby support ved behov. Dette trinnet er avgjørende for å bygge langsiktige relasjoner og oppmuntre til gjentatte kjøp.

Lojalitet: Den siste fasen handler om å bygge og opprettholde kundelojaliteten. Ved å tilby utmerket kundeservice, belønning for gjentatte kunder og kontinuerlig kommunikasjon kan bedrifter gjøre fornøyde kunder til lojale merkevareambassadører.

Hvorfor trenger du å kjenne kundereisen?

Å forstå kundereisen er avgjørende for å kunne levere en sammenhengende og positiv kundeopplevelse. Ved å kartlegge hvert trinn i kundereisen kan bedrifter identifisere og eliminere barrierer som kan ha negativ innvirkning på kundeopplevelsen. Den gir også innsikt i hvor og hvordan man best kan engasjere kundene og forbedre markedsførings- og salgsstrategiene.

kundresekarta

Hva er et kundereisekart?

Et kundereisekart er en visuell fremstilling av kundens reise gjennom ulike faser og kontaktpunkter med bedriften. Den bidrar til å identifisere kritiske interaksjoner og opplevelser som påvirker kundenes beslutninger og oppfatninger av selskapet. Et kundereisekart inneholder ofte informasjon om kundens mål, behov og følelser på hvert trinn, samt de ulike kanalene og plattformene der interaksjonene finner sted.

Når bør jeg bruke kundereisekartet?

Et kundereisekart kan for eksempel brukes ved flere anledninger:

 • Strategisk planlegging: for å utvikle nye produkter eller tjenester som bedre oppfyller kundenes behov.
 • Markedsføring: å skape målrettede kampanjer og innhold som engasjerer kundene til rett tid og på rett sted.
 • Kundeservice: å forbedre supportprosessene og sikre en konsekvent og positiv kundeopplevelse.
 • Produktutvikling: å identifisere og eliminere smertepunkter i kundeopplevelsen av produktet eller tjenesten.

Ved å bruke kundereisekartet kan bedrifter kontinuerlig forbedre kunderelasjonene sine og skape en mer personlig og effektiv kundeopplevelse.

Hvordan jobbe med kundereisen via Rule

Rule tilbyr kraftige verktøy og løsninger for effektiv styring og optimalisering av kundereisen. Ved å bruke Rule kan bedrifter forbedre hvert trinn i kundereisen og sikre en konsekvent og positiv kundeopplevelse. Her er noen måter å jobbe med kundereisen på via Rule:

 • Automatiserte kampanjer: Med Rule kan du opprette og automatisere kampanjer som er skreddersydd for ulike stadier av kundereisen. Automatisering gjør at du kan sende riktig budskap til riktig tid, noe som øker sjansene for engasjement og konvertering.
 • Utløserbaserte utsendelser: Automatiser e-postutsendelser basert på spesifikke kundehandlinger, for eksempel velkomstmeldinger, påminnelser om forlatte varer i handlekurven eller bursdagshilsener.
 • Segmentering: Ved å segmentere kundebasen din kan du lage mer målrettede og relevante kampanjer. Rule gjør det enkelt å segmentere kunder basert på ulike kriterier som demografi, kjøpsvaner og engasjementsnivå.
kundresan
 • Rapportering av kundereisen: Analyser hvert trinn i kundereisen for å forstå hvor kundene faller av og hva som kan forbedres.
 • SMS: BrukSMS til å nå kundene raskt og effektivt med viktige meldinger og tilbud.
 • Sosiale medier: Integrer dinesosiale mediekanaler for å skape en sammenhengende kommunikasjonsstrategi.

Kundereisen starter med plattformen vår

Ved å jobbe med kundereisen gjennom Rule får bedriftene mulighet til å skape en mer personlig, effektiv og sammenhengende kundeopplevelse. Gjennom automatiserte kampanjer, segmentering, analyser, integrasjon med andre systemer og flerkanalsmarkedsføring kan bedrifter optimalisere hvert trinn i kundereisen og bygge sterkere relasjoner med kundene sine.

Kom i gang i dag! Start en gratis konto her!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS-melding – Alt du trenger å vite

Ryktene sier at Apple snart vil lansere støtte for RCS (Rich Communication Services) i sin nye iOS-oppdatering, noe som vil innebære en betydelig utvikling innen ...
Read More
segment

Effektiv kundesegmentering – hvordan du definerer kundesegmentet ditt

I dag er kundesegmentering et uunnværlig verktøy for bedrifter som ønsker å optimalisere markedsføringsstrategiene sine og forbedre kundeopplevelsen. Ved å forstå og analysere ulike kundesegmenter ...
Read More
marknadsföring för små företag

Markedsføring for små bedrifter: effektive strategier for å lykkes

Små bedrifter har ofte begrensede ressurser, noe som gjør det ekstra viktig å bruke smarte og kostnadseffektive markedsføringsstrategier. Her ser vi på noen av de ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

 • Ferdige maler og gratis utsendelser
 • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
 • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .