fbpx

Kommunikasjonsplan: En vei til effektiv markedsføring

En kommunikasjonsplan er en kritisk del av en vellykket markedsføringsstrategi. Ved å lage en strukturert plan kan bedrifter sikre at de kommuniserer på en sammenhengende og effektiv måte for å nå sine mål. I dette blogginnlegget skal vi utforske hva en kommunikasjonsplan er og hvorfor den er viktig. Vi vil også dele eksempler på en kommunikasjonsplan og tilby en kommunikasjonsmal for å lette arbeidet ditt. I tillegg vil vi introdusere konseptet innholdsplan og tilby en innholdsplanmal som et kraftig verktøy for å organisere innholdet ditt.

Hva er en kommunikasjonsplan?

En kommunikasjonsplan er en strategisk plan for å styre og levere bedriftens budskap til rett målgruppe til rett tid. Det bidrar til å skape en sammenhengende og konsistent kommunikasjon som støtter selskapets overordnede mål. Ved å tydelig definere mål, målgruppe, budskap og kanaler, blir det lettere å skape relevant og effektiv kommunikasjon.

Kommunikasjonsplaneksempel og mal

En kommunikasjonsplan kan variere avhengig av bedriftens behov og mål. Derfor kan det være greit å ha en mal for kommunikasjonsplan å ta utgangspunkt i. Her er et eksempel på hvordan en kommunikasjonsplan og mal kan se ut:

 1. Mål: Definer klare og målbare mål for kommunikasjonen din. Det kan være å øke merkekjennskapen, forbedre kunderelasjonene eller generere salg.
 2. Målgruppe: Identifiser målgruppen din og forstå deres behov, interesser og preferanser. Dette hjelper deg med å skape kommunikasjon som er relevant og engasjerende for dem.
 3. Budskap : Design budskapene dine slik at de er tydelige, konsistente og tilpasset din målgruppe. Vær bevisst på hvilke verdier, fordeler eller problemer du kommuniserer for å engasjere og tiltrekke målgruppen.
 4. Kanaler: Velg de mest passende kanalene for å nå målgruppen din. Det kan være sosiale medier, e-postmarkedsføring, nettside, PR eller arrangementer. Tilpass kanalvalget etter målgruppens atferd og preferanser.
 5. Tidsplan: Lag en tidsplan for når ulike kommunikasjonsaktiviteter og kampanjer skal gjennomføres. Dette hjelper deg med å organisere og planlegge arbeidet ditt for å holde kommunikasjonen kontinuerlig og effektiv.

Hva er en innholdsplan?

En innholdsplan er en strategisk plan for å lage og distribuere relevant og engasjerende innhold til målgruppen din. En innholdsplan hjelper deg med å organisere og strukturere innholdet ditt på en måte som støtter markedsføringsmålene dine. Ved å lage en innholdsplan kan du sikre at innholdet ditt er godt planlagt, målrettet og effektivt når det gjelder å nå og engasjere målgruppen din.

Innholdsplan og dens fordeler:

 1. Innholdsmål: Definer klare mål for innholdet ditt. Det kan være for å øke merkekjennskapen, generere leads, forbedre kunderelasjonene eller drive salg. Ved å ha spesifikke mål kan du lage innhold som er skreddersydd for å nå disse målene.
 2. Innholdsstrategi og temaer: Design en innholdsstrategi som støtter dine overordnede markedsføringsmål. Definer temaer og emner som er relevante for din målgruppe og din bransje. Dette vil hjelpe deg å holde innholdet ditt fokusert og engasjerende.
 3. Tidsplan og frekvens: Lag en tidsplan for når og hvor ofte du skal publisere innholdet ditt. Planlegg på forhånd for å sikre at innholdet ditt blir utgitt regelmessig og er skreddersydd for spesifikke arrangementer, sesonger eller kampanjer.
 4. Innholdsformater og kanaler : Bestem hvilke typer innhold du vil lage, for eksempel blogginnlegg, videoer, infografikk eller podcast-episoder. Vurder også hvilke kanaler som er mest effektive for å nå målgruppen din, for eksempel sosiale medier, nettsiden eller e-postmarkedsføring .
 5. Ansvar og ressurser: Tildel ansvar for oppretting, redigering og publisering av innholdet ditt. Sørg for at du har tilstrekkelige ressurser, både menneskelige og tekniske, til å produsere og distribuere innhold av høy kvalitet.
 6. Måling og evaluering : Implementer metoder for å måle og evaluere ytelsen til innholdet ditt. Bruk analyseverktøy for å spore og analysere ytelse, for eksempel sidevisninger, engasjement, konverteringer og delinger. Evaluer resultatene regelmessig for å gjøre justeringer og optimalisere innholdsplanen din.
content plan

Innholdsplanmal

For å lette arbeidet med å lage en innholdsplan kan du bruke en mal. Her er noen elementer som kan inkluderes i en innholdsplanmal:

 1. Tidsplan : En kalender som viser hvilke datoer innhold vil bli publisert på og hvilke emner som vil bli dekket.
 2. Emner og ideer : En liste over potensielle emner og ideer for innholdet ditt. Det kan være basert på bransjenyheter, aktuelle trender eller vanlige spørsmål fra målgruppen din.
 3. Kanaler: En oversikt over hvilke kanaler du skal bruke for å distribuere innholdet ditt. Det kan inkludere sosiale medier, bloggen på nettstedet ditt, e-postmarkedsføring eller andre relevante plattformer.
 4. Innholdsformat: Bestem hvilke formater innholdet ditt skal ha, for eksempel blogginnlegg, videoer, infografikk, guider eller podcaster. Varier formatet for å holde innholdet ditt interessant og engasjerende for målgruppen din.
 5. Ansvar og tidsfrister: Definer hvilke teammedlemmer som er ansvarlige for å lage og publisere hver del av innholdet. Sett klare tidsfrister for å sikre at arbeidet fullføres i tide.
 6. Nøkkelord og SEO: Identifiser relevante søkeord og integrer dem i innholdet ditt for å forbedre synlighet og søkemotoroptimalisering. Dette bidrar til å tiltrekke organisk trafikk til innholdet ditt.
 7. KPI: Definer nøkkelindikatorer for å måle suksessen til innholdet ditt, for eksempel visninger, klikk, delinger eller konverteringer. Bruk disse KPIene til å evaluere ytelsen og foreta justeringer etter behov.
 8. Oppfølging og evaluering: Planlegg regelmessige evalueringer av innholdsplanen din for å gjennomgå hva som fungerer og hva som kan forbedres. Juster strategien din basert på innsikt og resultater for å optimalisere kommunikasjonen din.

En godt strukturert innholdsplan hjelper deg med å holde oversikt over innholdet ditt, sikre at det er relevant og engasjerende, og at det når rett publikum til rett tid. Ved å følge en innholdsplan kan du skape konsistent og effektiv kommunikasjon som bidrar til å styrke merkevaren din og nå dine markedsføringsmål.

Kommunikasjonsplan & Innholdsplan

Avslutningsvis er en kommunikasjonsplan og en innholdsplan viktige verktøy for å skape og levere effektiv kommunikasjon til din målgruppe. Ved å bruke eksempler og maler som de vi har delt ovenfor, kan du lage en strukturert og målrettet plan som vil hjelpe deg å oppnå suksess med markedsføringen din. Kom i gang og kommuniser nøyaktig i dag! Registrer deg med Rule Free helt gratis og få fart på din digitale markedsføring

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
concent mode v2

Forstå Googles samtykkemodus v2 og førstepartsdata for fagpersoner

Velkommen til et dypdykk i Googles samtykkemodus versjon 2 (v2) og forholdet til førstepartsdata – et viktig aspekt for oss som jobber med datainnsamling og ...
Read More
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

 • Ferdige maler og gratis utsendelser
 • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
 • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .