fbpx

Transport i netthandel gir (unødvendige?) utslipp

Rapporter og sammenstillinger fra den stadig mer voksende netthandelen viser at utslippene øker på grunn av mer målrettet transport. Det som før var levering til butikklager er i dag blitt til massevis av produktforsendelser til ulike utleveringssteder eller direkte hjem til kunden. Hvordan kan vi som aktører i bransjen påvirke netthandelen til å bli renere? Vi undersøker fenomenet – digitale hjelpemidler.

Kunder bestiller mer enn de tror de trenger

Transportselskapenes beregning inkluderer ikke reisene som er foretatt for å hente pakkene eller de færre turene som en nettbestilling kan innebære. Men sammenstillingen deres viser at de som bestiller mat på nett også supplerer matinnkjøpene med å reise med bil til og fra butikkene.

En annen tendens som har blitt lagt merke til er at de som bestiller klær på nett har en tendens til å bestille mer enn plagget de tror de vil ha. Siden det ofte er gratis retur på varene, legger kundene til noen størrelsesvarianter og fargevalg for å prøve hjemme. Når de sender varene tilbake, blir de ofte fraktet til store returlagre som noen ganger kan ligge i et helt annet land. Ikke rart da at netthandel genererer store utslipp!

digitale hjelpemidler - biler

Hva er løsningen?

At dette nå begynner å bli lagt merke til i økende grad – samtidig som store nettverksaktører investerer milliarder for å ta kommandoen over sine respektive bransjer på nett – burde få politikerne til å våkne. At bedre teknologi utvikles. Og at forbrukerne begynner å stille krav.

Babyshop sier for eksempel til Sveriges radio at de stiller krav til transportene samtidig som de stiller seg spørsmålet «Hvor mye er forbrukeren forberedt på å betale for en klimanøytral leveranse?».

Når får vi se svenske Einride presentere et selvkjørende transportkjøretøy som går på strøm fra solceller? Når ruller Tesla Semi på svenske veier på en miljøsmart måte? Eller kanskje Aimo , NEVS eller en annen kvikk elbilbærer vil komme med en utfordring som kan føre til reduserte utslipp.

Hvordan ville du gjort det selv? Hvis du kjøper mat for 1500,- for hjemkjøring og kan velge å bruke 30 kroner ekstra for å få varen levert med «miljøvennlig transport» – ville det fungere? Hvis du kjøper en skjorte for 350 SEK, vil du godta 30 SEK pluss for at den skal kjøres hjem og eventuelt returneres i et klimasertifisert kjøretøy?

digitale hjelpemidler

Digitale hjelpemidler som Rule – for et bedre klima!

Vi som jobber i den første fasen av netthandel: e-postmarkedsføring og digital kommunikasjon, hva kan vi gjøre?

For eksempel kan det å bruke de allsidige mulighetene i Rule for å gjøre Marketing Automation- prosessen mer vellykket være en måte å få verdens netthandel i riktig retning. Jo bedre segmenter vi lager – segmenter som er mer nøyaktige – jo større er sjansen for at kunden gjør den riktige handelen med en gang og ikke blir tvunget til å returnere kjøpene sine.

Og det å holde konstant kontakt med kundene gir stadig oppdaterte data, noe som bør bety at dine målrettede budskap kan bli mer relevante for kunden, noe som igjen bør føre til mer veloverveide kjøp.

Andre digitale hjelpemidler slik at kundene ikke tvinges til å sende tilbake, er å hele tiden jobbe med størrelsesguider på nettet slik at slank skjorte ikke passer som en jute-sekk. I tillegg tydelige fargeprøver og bilder hvor produktet kan sees fra alle tenkelige perspektiver.

På en eller annen måte bør vi alle jobbe sammen for å stoppe de som tilfeldig bestiller utover det faktiske behovet. Fra USA ble det for noen år siden rapportert at opptil 40 prosent av varer bestilt på nett ble returnert. Når kommer det en beregning av hvor mye den globale avkastningen koster vårt skjøre klima?

Vil du komme i gang med digital kommunikasjon?

Kom i gang med Rule i dag, helt gratis i ubegrenset tid.

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
concent mode v2

Forstå Googles samtykkemodus v2 og førstepartsdata for fagpersoner

Velkommen til et dypdykk i Googles samtykkemodus versjon 2 (v2) og forholdet til førstepartsdata – et viktig aspekt for oss som jobber med datainnsamling og ...
Read More
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

  • Ferdige maler og gratis utsendelser
  • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
  • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .