fbpx

Undersøkelser: Et kraftig verktøy for å samle verdifull tilbakemelding

Undersøkelser er en populær metode for å samle inn data og meninger fra folk. Enten du ønsker å undersøke kundetilfredshet, markedsundersøkelser eller tilbakemeldinger fra ansatte, kan undersøkelser gi deg verdifull informasjon for å ta informerte beslutninger. I dette blogginnlegget vil vi svare på noen vanlige spørsmål om spørreundersøkelser og gi deg praktiske tips for å lage og gjennomføre digitale spørreundersøkelser.

Hva er en undersøkelse?

En undersøkelse er en metode for å samle informasjon ved å stille en rekke spørsmål til en gruppe mennesker. Svarene samles inn for å analyseres og trekke konklusjoner som kan brukes til å ta beslutninger, identifisere trender eller få innsikt i folks meninger og atferd.

Hvordan lage en spørreundersøkelse?

For å lage en undersøkelse må du følge noen grunnleggende trinn:

 • Definer formålet: Avklar hva du ønsker å oppnå med undersøkelsen. Identifiser forskningsmålene dine og hvilken informasjon du trenger å samle inn.

 • Designspørsmål: Lag relevante og konsise spørsmål som er tydelige for deltakerne. Bruk en blanding av flervalgsspørsmål, skalerte spørsmål og åpne spørsmål for å få en bredere forståelse.

 • Ordne spørsmål logisk: Organiser spørsmålene dine i en logisk rekkefølge. Start med enkle og generelle spørsmål før du går inn på mer detaljerte eller sensitive emner.

 • Unngå ledende spørsmål: Sørg for at spørsmålene dine er nøytrale og ikke påvirker deltakernes svar. Unngå å gi ledetråder eller skjevhet i ordlyden.

 • Test og juster: Før du sender ut undersøkelsen, test den på et lite utvalg personer for å sikre at den fungerer riktig og at spørsmålene er klare og forståelige.

Hvordan gjør du en digital spørreundersøkelse?

Digitale undersøkelser har forenklet prosessen og gjort det lettere å nå ut til et bredere publikum. Her er noen trinn for å gjennomføre en digital spørreundersøkelse:

 • Velg en plattform: Det finnes mange nettbaserte verktøy som gir undersøkelser, for eksempel SurveyMonkey, Google Forms eller Typeform. Velg en plattform som passer dine behov og tilbyr tilpasningsmuligheter

 • Design og tilpass undersøkelsen: Bruk verktøyets grensesnitt til å lage og tilpasse undersøkelsen etter dine behov. Du kan legge til logoer, endre farger og ta undersøkelsen mer visuelt tiltalende.

 • Distribuer undersøkelsen: Del undersøkelsen via ulike kanaler for å nå din målgruppe. Dette kan være via e-post, sosiale medier, nettstedet ditt eller direkte invitasjoner til spesifikke respondenter.

 • Analyser resultatene: Etter at undersøkelsen er gjennomført kan du bruke verktøyets analysefunksjoner til å sammenstille og tolke resultatene. Du kan generere diagrammer, tabeller og grafer for å få oversikt over svarene.
 • Trekk konklusjoner og iverksett tiltak: Vurder resultatene og trekk relevante konklusjoner basert på informasjonen som er samlet inn. Identifiser mønstre, trender eller problemområder og bruk dem til å ta informerte beslutninger eller iverksette tiltak for forbedring.

Eksempler på spørreundersøkelser:

Når du lager spørreundersøkelser, er det viktig at de er relevante for ditt formål og gir deg den informasjonen du trenger. Her er noen eksempler på spørreundersøkelser innen ulike områder:

 • Kundetilfredshet: «Hvor fornøyd er du med produktets kvalitet og ytelse på en skala fra 1 til 10?»
 • Markedsundersøkelse: «Hvilke faktorer påvirker ditt valg av[produkt/tjänst] mest?»
 • Ansattes tilbakemelding: «Hvordan vil du beskrive kommunikasjonen i teamet? Velg det beste alternativet: veldig bra, bra, nøytral, dårlig, veldig dårlig.»

Kraftige resultater med undersøkelser

Undersøkelser er en kraftig metode for å samle verdifull tilbakemelding og data. Ved å følge retningslinjene for å lage og gjennomføre undersøkelser kan du samle relevant informasjon, trekke konklusjoner og ta informerte beslutninger. Ved å bruke digitale undersøkelsesverktøy kan du enkelt distribuere undersøkelser og analysere resultatene for å effektivisere undersøkelsesprosessen. Sørg for å utforme godt strukturerte spørsmål og være lydhør overfor deltakernes svar for å få mest mulig ut av undersøkelsen din. Prøv å lage din egen undersøkelse i Rule , kom i gang gratis i dag!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
concent mode v2

Forstå Googles samtykkemodus v2 og førstepartsdata for fagpersoner

Velkommen til et dypdykk i Googles samtykkemodus versjon 2 (v2) og forholdet til førstepartsdata – et viktig aspekt for oss som jobber med datainnsamling og ...
Read More
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

 • Ferdige maler og gratis utsendelser
 • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
 • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .