fbpx

E-barometeret 2018 viser økt netthandel

Jo flere som bruker e-handel, jo høyere krav stilles det til en fungerende infrastruktur når det gjelder logistikk, miljøhensyn og juss. Og ikke minst delen der Rule er din perfekte partner: digital kommunikasjon!

Netthandel har tatt over all vekst

HUI , PostNord og Svensk digital Handel publiserer e-barometeret en gang i kvartalet. Grunnlaget er basert på et utvalg på rundt 1 500 bedrifter med salg over internett og er supplert med en forbrukerundersøkelse rettet mot 1 000 forbrukere.

Å bruke et fleksibelt og teknologisk godt utviklet system som Rule – når det gjelder å nå kunder på riktig segmentert måte og ved hjelp av kvalitative integrasjoner mot CRM og logistikksystemer – kan være avgjørende for organisasjonen eller bedriften som ønsker å lykkes på nett. Og dette uavhengig av bransjen du opererer i.

I sammenstillingen for 2018 viste e-barometeret at e-handelen har tatt over all vekst i handelen. De som har det verst er de fysiske butikkene, som nok vil merkes enda mer for menigmann i nærmeste fremtid. Butikker som legges ned, lengre køer i små, trange pakkeleveringskiosker og færre medmennesker på farten i tidligere stappfulle kjøpesentre.

Mat og interiør vokser mest akkurat nå

På fjorårets barometer er Mat den store vinneren, pluss 27 %. En av de mest modne næringene vokser minst: nettbøker: pluss 6 %.

Svenskene handlet for 77 milliarder på nett i 2018. Dette tilsvarer en økning på 15 %. Etter maten kommer som en god andreplass interiør og på tredjeplass kommer sporten. Den kategorien som selger mest er fortsatt forbrukerelektronikk.

E-handel innen mat er drevet av aktører uten egne butikkjeder, som Mathem og Mat.se, men Ica.se har startet for alvor og har sørget for å drive veksten ytterligere.

Ikea og H&M Home satser stort, og om dette er årsaken til at interiøret vokser nest mest – eller som følge av veksten – er uklart.

I følge barometeret er det stor forskjell på modenheten til bransjene. Annenhver bok når oss nå gjennom nettsalg og en tredjedel av hjemmeelektronikken. Men bare 2% av maten.

E-barometeret i oppsummering:

 • Netthandelen økte med 15 prosent i løpet av hele 2018.
 • E-handel omsatte for 77 milliarder SEK i 2018, noe som betyr at e-handel nå står for 9,8 prosent av det totale detaljomsetningen.
 • To av tre svenske forbrukere oppga i 2018 at de handlet på nett i løpet av en gjennomsnittlig måned. I løpet av året handlet svenske e-handelsforbrukere på nett for i gjennomsnitt 2 060 SEK per måned.
 • De mest e-solgte varene per måned i løpet av året var klær og sko (39 prosent), skjønnhets- og helseprodukter (32 prosent) og medieprodukter (27 prosent).
 • Stockholms län topper den regionale listen over hvem som handler mest med en e-handelsandel på 69 prosent og 2200 SEK per person per måned.

Les også sammendraget e-barometer 2016 . Lurer du på hvordan du kan bruke Rule til å styrke din digitale kommunikasjon ytterligere? Gjennom tilstedeværelse på nettet og oppfølging med sterke e-postkampanjer, SMS påminnelser og velbalanserte automatiseringer har du alle forutsetninger for å lykkes. Ta gjerne kontakt med sales@rule.se for å få flere tips til hvordan du kan komme høyt i e-barometeret neste gang!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
RCS meddelanden

RCS-melding – Alt du trenger å vite

Ryktene sier at Apple snart vil lansere støtte for RCS (Rich Communication Services) i sin nye iOS-oppdatering, noe som vil innebære en betydelig utvikling innen ...
Read More
kundresan

Hva er kundereisen?

Kundereisen er den prosessen en kunde går gjennom fra første kontakt med en bedrift eller et produkt til de blir en lojal kunde. Det er ...
Read More
segment

Effektiv kundesegmentering – hvordan du definerer kundesegmentet ditt

I dag er kundesegmentering et uunnværlig verktøy for bedrifter som ønsker å optimalisere markedsføringsstrategiene sine og forbedre kundeopplevelsen. Ved å forstå og analysere ulike kundesegmenter ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

 • Pre-made templates and free emails
 • Try our features in your own pace
 • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

 • Ferdige maler og gratis utsendelser
 • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
 • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .