fbpx

Gratulerer til alle emojis som fyller 20 år

På 20 år har en ensom smilende gul figur fått tusenvis av venner som sier mer enn en million ord, vi snakker selvfølgelig om emojien. Vi skriver i 2019 og feirer at favorittbildene våre har eksistert i to tiår. Emojien fortsetter å utvikle seg, og det er stadig nye nivåer av denne grunnleggende – men åh så effektive – kommunikasjonen.

Til og med neandertalerne snakket med bilder

Hvor lang tid tok det før våre forfedre i slekten Homo Sapiens begynte å kommunisere med hverandre? Antagelig var det en form for kommunikasjon fra starten av; bevegelser, lyder, blikk. Men hva skjedde da de ville bygge bro over eventuelle uklarheter med støtte fra et skriftspråk? Det er funn gjort fra neandertalernes tid – for over 100 000 år siden – som faktisk viser at denne slekten allerede begynte å kommunisere med farge og form.

Så derfor føles det litt ekstra festlig nå som emojien fyller 20 år. Det er en eldgammel og samtidig frisk måte å kommunisere på. Her finner du nye emojier i 2019 !

emojis fyller 20 år

Ikke-standard emojier

For de av dere som bruker emojis i e-post og SMS , er det imidlertid visse ting å huske på. Det er for eksempel ingen standard som garanterer at emojien du sender ser lik ut når mottakeren åpner meldingen sin. Tenk deg at du sender en A og mottakeren ser en Ä – da føles kanskje ikke meldingen så relevant som du trodde. De av dere som vurderer å sende emojier på SMS bør også tenke litt før de gjør det. En emoji kan nemlig føre til at SMS en din inneholder mange flere tegn enn du hadde planlagt. For eksempel kan et enkelt emoji-tegn tilsvare 100 «vanlige» tegn i en SMS .

Kanskje vi skaper nye dimensjoner!

Kommunikasjon med bilder har også vært brukt tidligere i moderne tid. Når medisinske organisasjoner og medisinske selskaper jobbet i utviklingsland, hvor forskjellige språk ble snakket, valgte de noen ganger å kommunisere budskapene i form av enkle animerte plakater. Og kanskje er det på samme måte emojier nå kan fungere: som en døråpner mellom mennesker som er på helt andre sider av samtalene – kanskje kan emoji-bilder løse problemene som talte misforståelser fører til!

For de kritiske er emojier enda et skritt mot fragmentering og mangel på nyanser i vår kommunikasjon. Men i den beste av verdener bidrar et avvæpnende bilde til å øke vekten og viktigheten av meldingene.

Gratulerer!

Hvordan bruker du vanligvis emojier (ja, det heter egentlig det etter svenske grammatikkregler – men vi bruker emojis i tekstene ovenfor for klikkbarhetens skyld) i hverdagen? Og hvordan har du det i din yrkesrolle? Ser du på disse emoji-bildene som noe alvorlig eller som et tegn på overfladiskhet? Ta gjerne kontakt med oss ​​på Rule og fortell oss dine egne historier og erfaringer om vellykkede eller mislykkede emoji-orgier. Les også innlegget emoji-bildene – derfor bør du bruke dem i markedsføringen for å utvide kunnskapen om emojis.

Trenger du hjelp til å komme i gang med din digitale kommunikasjon? Kontakt oss så hjelper vi deg!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
concent mode v2

Forstå Googles samtykkemodus v2 og førstepartsdata for fagpersoner

Velkommen til et dypdykk i Googles samtykkemodus versjon 2 (v2) og forholdet til førstepartsdata – et viktig aspekt for oss som jobber med datainnsamling og ...
Read More
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

  • Ferdige maler og gratis utsendelser
  • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
  • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .