fbpx

Kickstart din suksess på TikTok: En komplett guide til effektiv TikTok-annonsering

Velkommen til en verden av TikTok-reklame! TikTok har raskt blitt en av de mest innflytelsesrike plattformene for digital markedsføring, takket være sin dynamiske natur og sitt unge publikum. Som nybegynner kan dette føles overveldende i starten, men slapp av – vi er her for å veilede deg gjennom prosessen og vise deg hvordan du kan bruke TikToks kraftige verktøy til å nå forretningsmålene dine. Vi utforsker også hvordan du kan bruke funksjonen «TikTok Custom Audiences» til å effektivisere markedsføringen din på plattformen.

Forståelse av TikToks brukerbase

TikTok har primært en ung målgruppe bestående av generasjon Z og millenniumsgenerasjonen, noe som gjør det til en ideell plattform for merkevarer som retter seg mot yngre forbrukere. Plattformens økende popularitet blant andre aldersgrupper har imidlertid utvidet spekteret av målgrupper for ulike typer reklame. Nøkkelen til suksess er å skape innhold som er autentisk, kreativt og engasjerende – mindre tradisjonell reklame og mer ekte opplevelser.

Ulike typer TikTok-annonser

TikTok tilbyr flere annonseformater tilpasset ulike forretningsmål:

In-Feed-annonser: Disse annonsene vises mellom videoene når brukerne blar gjennom «For deg»-siden, og kan inneholde lenker til nettsteder, appnedlastinger eller kampanjer.

Hashtag-utfordringer: Disse utfordringene er unike for TikTok og oppfordrer brukerne til å lage innhold rundt en bestemt hashtag, noe som øker engasjementet og utnytter brukergenerert innhold.

TopView-annonser: Disse vises når brukerne åpner TikTok-appen for første gang, slik at annonsen din får maksimal oppmerksomhet.

Merkevareeffekter: I likhet med Snapchats AR-linser gir disse effektene brukerne mulighet til å interagere med tilpassede filtre og effekter som kan gå viralt.

tiktok

Samle inn første- og nullpartsdata med TikTok

Etter hvert som personvernreglene strammes inn, blir det stadig viktigere å samle inn de riktige dataene fra kundene, noe som best gjøres gjennom førsteparts- og nullpartsdata, som er informasjon direkte fra målgruppen. Førstepartsdata samles inn direkte fra brukeren gjennom interaksjon med et selskaps nettsted, app eller på andre måter, for eksempel kjøpshistorikk eller nettaktivitet. Zeroparty-data er informasjon som brukeren frivillig og bevisst deler med selskapet, for eksempel ved å fylle ut preferanser eller intensjoner i undersøkelser eller innstillinger. TikTok er en verdifull kilde til disse dataene. Her er noen måter å samle inn data på:

Skjemaer for leadgenerering: Integrer skjemaer direkte i TikTok-appen for å samle inn brukerinformasjon. Når brukere viser interesse for annonsen din, kan de fylle ut skjemaer som samler inn informasjon om dem, slik at du får direkte tilgang til deres interesser og preferanser. Tipset er å stille relevante spørsmål som du kan bruke i kommunikasjonen for å gjøre markedsføringen relevant og personlig.
Piksel-sporing: Ved å implementere en TikTok-piksel på nettstedet ditt kan du spore og analysere brukeratferd for å justere markedsføringsstrategiene dine.
CTA-knapper (Call to Action): Bruk sterke oppfordringer til handling i annonsene dine for å drive trafikk til nettstedet ditt. Oppfordre seerne til å besøke nettstedet ditt, der de kan velge å oppgi kontaktinformasjonen sin i bytte mot noe av verdi (f.eks. rabattkoder, eksklusive tilbud). Tipset her er å lagre data som e-postadresse, slik at du kan fortsette å kommunisere med brukeren i andre kanaler.

Hvis du vil lære mer om TikTok og førstepartsdata, kan du lese artikkelen Markedsføring på TikTok – hvordan lykkes?

Analyse og målgruppe på TikTok

Som alltid er det viktig å måle og teste hva som fungerer for deg! TikTok tilbyr robuste verktøy for målgruppemålretting og detaljerte analyser som hjelper deg med å spore annonseresultater og finjustere strategier for optimal avkastning.

tiktok analys

Beste praksis for TikTok-annonsering

Brukerne på TikTok foretrekker kreativitet og autentisitet. Annonser som er av høy kvalitet, originale og med en tydelig oppfordring til handling, har en tendens til å fungere best. Engasjer deg i aktuelle trender og samarbeid med influencere for å øke rekkevidden og troverdigheten din. Nedenfor kan du få mer detaljert informasjon om hva dette innebærer:

Kreativitet og autentisitet: TikTok-brukere foretrekker innhold som er kreativt, underholdende og føles ekte. Originale annonser av høy kvalitet med en tydelig oppfordring til handling gir best resultater.

Bruk av trender: Ved å bruke aktuelle TikTok-trender eller -lyder kan du øke relevansen og relasjonen til annonsene dine.

Samarbeid med influencere: Samarbeid med TikTok-influencere kan øke rekkevidden din og gi merkevaren din troverdighet. Influencere vet hva som vekker gjenklang hos følgerne deres, og de er en verdifull bro mellom merkevaren din og potensielle kunder.

Optimaliser for lyd på-opplevelse: I motsetning til andre plattformer der brukerne kan surfe med lyden av, er TikTok i hovedsak en plattform med lyd på. Å designe annonser med tiltalende lyd kan øke engasjementet betraktelig.

Vår nye integrasjon med TikTok Custom Audiences er en effektiv måte å målrette seg mot spesifikke brukergrupper basert på deres atferd og interesser. Ved å koble Rule dine til TikTok Ads Manager-kontoen kan du synkronisere medlemslistene dine direkte til TikTok og opprette tilpassede målgrupper der. Denne prosessen er ikke bare nyttig for å målrette seg mot eksisterende kunder, men også for å generere lookalike-målgrupper, noe som øker rekkevidden ved å identifisere nye brukere som ligner på eksisterende kunder. Dette gjør det mulig for bedrifter å skalere opp markedsføringsinnsatsen på plattformen på en effektiv måte.

Det er viktig å huske at når du overfører listen din til TikTok, må den samsvare med minst 1000 kontakter. Det vil si at minst 1000 personer av medlemmene du laster opp må ha en TikTok-konto, ellers opprettes ikke målgruppen.

Her kan du lese mer om TikTok tilpassede målgrupper!

tiktok

Bli en mester i TikTok-annonsering

Ved å bruke TikTok i kombinasjon med Rule Custom Audiences åpner det seg nye muligheter for å engasjere publikum på innovative måter, noe som ikke bare øker rekkevidden, men også bygger sterke relasjoner med publikum.

Enten du er en liten oppstartsbedrift eller et stort, etablert selskap, åpner TikTok og Rule nye muligheter for å forstå og engasjere målgruppen din på en måte som tidligere ikke var mulig.

Med denne innsikten er du nå godt forberedt på å lykkes med TikTok-annonsering. Lykke til, og husk å eksperimentere med ulike kampanjemål og målgrupper for å finne ut hva som fungerer best for merkevaren din!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
omnireach

Rule åpner flere kommunikasjonskanaler for deg

Hos Rule er vi alltid på utkikk etter nye måter å forbedre og utvide tjenestene vi tilbyr på plattformen vår. Derfor er vi stolte over ...
Read More

IMPORTANT: Delivery capability restored!

We would like to inform you that the delivery capability has been restored and is now functioning as usual. We apologize for any inconvenience this ...
Read More

Link clicked details now available in analytics

We are thrilled to introduce a significant upgrade to our statistics page: Link Analysis! Now, you can delve deeper into your subscribers’ engagement by precisely ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

  • Ferdige maler og gratis utsendelser
  • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
  • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .