fbpx

Markedsføringstips for Valentinsdagen

Nå er det på tide å brette opp ermene for neste (store) lille ferie – og det er ikke hvilken som helst ferie, men den mest kjærlige av dem alle. Under Valentinsdagen bruker svensken i snitt 500 SEK på gaver, så det er virkelig en høytid som markedsførere ikke må gå glipp av. Vi deler verdifulle markedsføringstips på Valentinsdagen som bedriften din kan ta inspirasjon fra for å overøse kundene med kjærlighet – samtidig som du maksimerer salget. Hva kan være bedre enn å starte året med en kjærlighetsbombe!

Oppmuntre til kjøp med Valentinsdag-tilbud

Først av alt må vi minne kundene våre i tide om at denne kjærlige ferien venter rundt hjørnet. Foruten å bare ønske dem en god valentinsdag i en mailing, kan du også benytte anledningen til å vise litt ekstra takknemlighet. Inkluder et valentinsdag-tilbud for å vise dem både takknemlighet og kjærlighet. Forklar kundene dine hva de betyr for deg og at dette tidsbegrensede tilbudet er en Valentinsdagsgave til dem, fra deg.

Valentinsdag tilbud

Få fart på salget med Valentinsdag-salg

På Valentinsdagen er det populært å handle gaver i alle forskjellige kategorier, så det er ingen dårlig idé å benytte seg av et Valentinsdag-salg. Folk er allerede i shoppinghumør eller på jakt etter gaver, og spesialtilbud lokker kundene til å handle enda mer. Som bedrift kan du enten benytte anledningen til å selge noen varer som tilhører fjorårets sortiment, eller ha tilbud på de varene som selger best hos deg, under Valentinsdagen.

Valentinsdag salg

Kjærlighet på sitt beste er når du deler den med noen. Inviter kundene dine til å anbefale et produkt/tjeneste til dine kjære, i bytte mot en rabattsjekk for dere begge. Det er en pen vinn-vinn-situasjon, både for deg som selskap og dem som kunder. Disse henvisningstilbudene kan se forskjellige ut, men uansett opplegg blir det som regel satt stor pris på fra begge sider. Du konverterer flere kunder og øker salget, samtidig som kundene får et personlig tilbud å handle for.

henvisningsmarkedsføring Valentinsdag

Hjelp kundene dine på vei – lag en gift guide

Akkurat som ved alle andre høytider er det lett å sette seg fast når det kommer til gaver. Noen ganger trenger det ikke være fordi man ikke vet hva vedkommende vil, men i stedet har de kanskje alt eller ikke ville ha noe. Som markedsfører har du en gylden mulighet her , hvor du kan anbefale dine beste gaveideer til kunder. Del gjerne tipsene inn i kategorier etter person, for eksempel til kjæresten, til moren eller til hunden.

Guider Valentinsdagen

Gi kjærlighet til veldedighet og bygg tillit

Det er nok en veldedig organisasjon som ligger bedriftens hjerte litt ekstra nært. Hva kan være bedre enn å gi kjærlighet til denne organisasjonen, i form av en Valentinsdag-donasjon? I tillegg til at det føles godt i hjertet ditt og helt sikkert vil bli satt stor pris på av mottakeren – bygger du også en sterk tillit til bedriften.

donasjon valentinsdag

Noen gaver går alltid hjem. Under Valentinsdagen er roser og sjokolade eksempler på slike. Så har vi også gavekort, som nok er en av de mest verdsatte gavene av dem alle, uansett høytid. Når du gir noen et digitalt gavekort, gir du også mottakeren en mulighet til å kjøpe noe de ønsker seg. Dessuten trenger ikke vedkommende en gang å besøke en fysisk butikk for å bruke den. Hvis du ikke har kommet i gang med digitale gavekort i Rule ennå, Kontakt oss så hjelper vi deg gjerne med det.

digitale gavekort til Valentinsdagen

Gi kundene dine kjærlighet direkte på mobilen

Som alltid er SMS som alltid den mest konverterende kanalen, så hvis du ønsker å maksimere valentinsdagskampanjen din, kan vi bare anbefale at du sender SMS til kundene dine. Bruk SMS til å sende personlige tilbud og påminnelser om spesielle valentinsdagskampanjer. Her kan du bruke kjærlige og varme setninger som gjenspeiler denne spesielle dagen. Med en kjærlig frase, eksklusive rabattkoder og tidsbegrensede tilbud som sendes direkte til kundenes mobiltelefoner, øker du sjansene for raske kjøpsbeslutninger.

Allerede noen dager før kan du bruke SMS til å foreslå gaveideer til valentinsdagen, noe som gir en ekstra service til de som leter etter den perfekte gaven til sine kjære. På slutten av dagen kan du være redningsmannen for den som har løpt til blomsterbutikken, men som kom 2 minutter etter stengetid. …. Hva er vel bedre enn en SMS om tilbudene dine i siste liten? Ingenting, alle vil bli fornøyde.

Psst Husk å holde meldingene korte, engasjerende og i tråd med merkevarestemmen for å styrke kundeforholdet.

Lag en kraftig selvkjærlighetskampanje

Vi må ikke glemme å minne våre kunder på å gi kjærlighet til den som trenger det mest – deg selv. Enten du er singel eller ikke, fortjener du å bli overøst med selvkjærlighet. Hvorfor ikke sende ut en selvkjærlighetsmelding med et godt tilbud eller kampanje, hvor du minner kundene dine på å sette pris på seg selv også? Tidene da Valentinsdagen er «relasjonenes dag» er nå over, vi gir i stedet plass til den enkelte og inviterer alle til å kose seg litt ekstra akkurat denne dagen.

selvelsk valentinsdag

Samhandle med kundene dine og skap rekkevidde gjennom kanalene dine

Det er mange måter å markedsføre Valentinsdag-kampanjen på, og det bør du som markedsfører virkelig omfavne. Sørg for å samhandle med kundene dine på alle dine aktive plattformer. Spre Valentinsdag-kampanjen din på sosiale kanaler og skap engasjement rundt det. Det vil øke rekkevidden betraktelig. Her er noen tips om ting du kan gjøre via dine digitale kanaler, som vil skape ekstra engasjement hos følgerne dine:

-Opprett en avstemningsfunksjon

En god måte å få kundene dine med på er ved å be dem om å delta i noe de kan relatere seg til og som det rett og slett er raskt å delta i. Lag en avstemningsfunksjon i din neste utsendelse og be kundene dine stemme på for eksempel «hva de aller helst vil motta i Valentinsdagsgave» etterfulgt av 5 forskjellige stemmemuligheter.

-Skattejakt med tilbud på nettsiden din

Noe som både er utrolig morsomt men også veldig konverteringsøkende er å drive med en skattejakt på nettsiden din. I din Valentinsdag-utsendelse kan du fortelle dine kunder om skattejakten, at de bør se etter tilbud plassert på nettsiden under Valentinsdagen. Spre ut for eksempel 20 bonussjekker i form av hjerter, rundt på nettsiden din som kundene dine vil se etter og deretter kan handle etter i løpet av dagen.

-Gjør en konkurranse med en Valentinsdag-premie

Konkurranser har generelt et høyt engasjement rundt seg og det er mange måter å gjøre dem på, enten i en e-post eller på sosiale medier. En variant er å lage en konkurranse noen dager før, med en premie som for eksempel er en Valentinsdagspakke med hotell for to. En annen variant er å gjøre en konkurranse på selveste Valentinsdagen, hvor man konkurrerer om et spesifikt produkt eller et gavekort for å gi litt ekstra kjærlighet til de som er «ensomme» den dagen.

Mulighetene for markedsføring er uendelige

Det er mulig å finne alle slags måter å øke salget på under denne kjærlige ferien. Det eneste som stopper markedsføringsmulighetene er fantasien din! Det viktigste er at du har lagt en strategi for Valentinsdagen i god tid og i tillegg har et klart mål med hva du ønsker å få ut av markedsføringen din i denne høytiden. Er det for å bygge tillit og øke merkebevisstheten? Eller er det for å maksimere salget og øke kundebasen betraktelig?

Uansett mål er det viktig at du sørger for at du jobber med de riktige verktøyene og funksjonene for å optimalisere Valentinsdag-strategien din på den beste måten. Vi håper du har mottatt verdifulle tips til denne kjærlige ferien foran oss. I vår Rule plattform finner du alle funksjonene og verktøyene du trenger for å lage en bærekraftig strategi og en sømløs opplevelse for kundene dine.

Trenger du hjelp til å komme i gang med Valentinsdag-strategien din? Kontakt oss så hjelper vi deg! Er du ikke kunde allerede i dag? Bli dette!

Share this article

Testa Rule kostnadsfritt!

Kom igång gratis och lär dig plattformen på nolltid. Bli en riktig Ruler redan idag! Vill du istället ha en genomgång av plattformen? Boka då en kostnadsfri demo!

nyhetsbrev, newsletter
Martech

Forståelse av martech og dens rolle i fremtidens markedsføring: et dypdykk

I Rule ser vi hver dag hvordan den digitale verden endrer og utvikler seg. Et begrep som ofte dukker opp i disse diskusjonene, er «martech». ...
Read More
nya statistiksidan

Mestr analysen din på en enkel måte – Ny statistikk- og analyseside

I vår dynamiske verden av digital kommunikasjon er det avgjørende å ligge i forkant når det gjelder å forstå kundene dine. Hvordan gjør du det? ...
Read More
MA & personalisering

Marketing Automation and Personalization: Nøkkelen til vellykket markedsføring i 2024

Nytt år Nye muligheter! Marketing Automation og Personalization er to sentrale konsepter i dagens markedsføringsverden, og deres betydning forventes først å vokse nå i 2024. ...
Read More

Explore Rule Free, without even having to register a debit card.

Discover how you, with the help of Rule and smart communication, can drive growth through increased engagement. 

 

  • Pre-made templates and free emails
  • Try our features in your own pace
  • No lock-in period or hidden extra fees

Get a personal demo of Rule

Discover how you can increase digital engagement and growth in a personal demo of our platform.

Kom i gang og bruk Rule Free helt gratis, i ubegrenset tid.

Oppdag hvordan du, ved hjelp av Rule og smart kommunikasjon, kan drive vekst gjennom økt engasjement.

  • Ferdige maler og gratis utsendelser
  • Utforsk alle funksjonene våre i fred og ro
  • Ingen bindingstid eller skjulte ekstra gebyrer

Få en gratis demo av Rule

Oppdag hvordan du kan øke digitalt engasjement og vekst i en personlig gjennomgang av Rule .